Curly girl methode: welke shampoo?

De "Curly Girl Method" is een haarverzorgingsroutine die speciaal is ontwikkeld voor mensen met krullend haar. Het doel van deze methode is om de natuurlijke schoonheid van krullend haar te verbeteren en de gezondheid van het haar te bevorderen.

CG Shampoo

De basis van de Curly Girl Method is om te stoppen met het gebruik van producten die schadelijke ingrediënten bevatten, zoals sulfaten en siliconen. Deze ingrediënten kunnen het haar uitdrogen en beschadigen, wat leidt tot pluizig en futloos haar. In plaats daarvan wordt aanbevolen om producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar, zoals conditioners en stylingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. Bekijk onze speciale curly girl shampoo hier.

Curlygirl methode producten

Een andere belangrijke stap in de Curly Girl Method is om het haar niet te borstelen of kammen wanneer het droog is. In plaats daarvan wordt aanbevolen om het haar voorzichtig te kammen met een grove kam of de vingers tijdens het wassen en conditionerend proces. Hierdoor worden de natuurlijke krullen geaccentueerd en wordt pluizigheid verminderd.

Het is ook belangrijk om het haar niet te vaak te wassen, omdat dit kan leiden tot uitdroging en beschadiging van het haar. In plaats daarvan wordt aanbevolen om het haar één of twee keer per week te wassen met een milde, sulfaatvrije shampoo. Tussen de wasbeurten door kan het haar worden opgefrist met water en conditioner of een speciaal ontworpen krul-refreshing spray.

Een andere belangrijke stap in de Curly Girl Method is om het haar regelmatig te hydrateren en voeden met een diepe conditioner. Previa heeft de Previa curly girl conditioner, deze zijn geschikt om het mee te proberen. Dit kan worden gedaan door een conditioner of haarmasker te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor krullend haar en deze 20-30 minuten in het haar te laten zitten voordat het wordt uitgespoeld.

Ten slotte wordt aanbevolen om het haar te drogen met behulp van een microvezelhanddoek of een T-shirt in plaats van een traditionele handdoek. Dit vermindert de pluizigheid en helpt de natuurlijke krullen te behouden.

In het begin kan de Curly Girl Method even wennen zijn en kan het haar er anders uitzien dan je gewend bent. Maar na verloop van tijd zul je merken dat je krullen gezonder en veerkrachtiger worden en er beter uitzien dan ooit tevoren.

Als je van nature krullend haar hebt en op zoek bent naar een gezonde en natuurlijke manier om je haar te verzorgen, dan is de Curly Girl Method zeker iets om uit te proberen! Wil je meer weten over Curly Girl, of producten proberen? Neem dan een kijkje op de speciale pagina's.