Natuurlijke producten zijn goede producten

Het is niet te ontkennen; natuurlijke producten zijn de laatste trend. Voor lange tijd werden groene of natuurlijke producten verkocht in een niche markt, maar deze tendens verandert nu sterk.

Wereldwijd is 2.4% van de nieuwe bedrijven 'groen' en bijna 50% van cosmetica bedrijven en producten uit Italië is groen. Maar hoe komt dit nu eigenlijk? Simpel gezegd is er vraag naar vanuit de consument. Wereldwijd plaatsen we labels met teksten als organisch, bio, groen, puur en dit lijkt een van dé belangrijkste USP's te zijn op een product tegenwoordig. Het jaarlijkse Google Trend rapport bevestigt dat woorden, die gerelateerd zijn aan groen en bio, nog nooit zoveel zijn gezocht als in 2019.

Een groen product is een goed product.


Maar waarom is er zoveel vraag naar groene producten? Terwijl wij decennia lang bezig zijn geweest om groter, verder en complexer te gaan in alles wat met techniek, fashion en producten te maken heeft, komt de consument er achter dat het vooral heel erg belangrijk is om van producten te genieten. En bovenal, geen bekende 'footprint' achter te laten. Het laatste voert de afgelopen jaren de boventoon. Hoe laten we de wereld achter voor onze kinderen en kleinkinderen? Zijn er nog neushoorns over 30 jaar? Vanuit ethische en sociale normen en waarden willen we een goed gevoel overhouden aan hetgeen wat we consumeren. Daarbij komt een nieuwe dimensie aan het kopen van een product kijken. We kijken dus niet meer alleen naar of het product kwalitatief doet waar wij om vragen, maar ook wat het met de wereld doet bij het gebruik ervan. Studies van Human Highway, een online research bedrijf, laat zien dat 70% van de Italiaanse consumenten een duurzaam product de voorkeur geeft aan een niet-duurzaam product. Ook al is het gevolg dat hier extra voor betaald moet worden.

Natuurlijke formules


Met de nieuw groen georiënteerde gedachte van de consument is het zaak dat cosmetica hier op inspeelt. Het testen op dieren is sinds 2008 verboden, en het wordt steeds belangrijker dat producten zo veel mogelijk bestaan uit natuurlijke producten. Bij Previa zijn ze hier goed op weg en weren zij parabenen en maken producten en verpakkingen die bestaan uit natuurlijke producten. Wil je meer weten over hoe wij omgaan met producten en de ontwikkeling daarvan? Neem dan contact op!

 

Natuurlijke producten voor je haar

Al onze producten zijn natuurlijk. Neem bijvoorbeeld onze natuurlijke shampoos. Daarnaast bieden we ook natuurlijke shampoos zonder parabenen, siliconen en sulfaten.